mani_back_img
De Grote Lijn

banner-inpassing-a13-a16

Volg de blog - Van Rotte tot Schie

Nieuws
 • 17 mei 2019

  De nieuwe editie van het Noordrand-magazine is uit!

  lees meer

 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer

 • nieuws

Nieuws

Nieuwe editie Noordrand-magazine!
17 mei 2019

Beste bezoeker, net op het moment dat het weer lekker weer wordt om naar buiten te gaan en de natuur te ontdekken is ons derde magazine over de natuurontwikkeling Noordrand gereed.

lees meer
Lekker ravotten op belevenisboerderij
26 februari 2018

Knuffelen met schapen, ravotten in de waterspeeltuin, nieuwe bloemen ontdekken.

lees meer
Officiƫlle opening belevenisboerderij Schieveen
30

Vrijdag 23 februari is de officiëlle opening van belevenisboerderij Schieveen. U bent hierbij tussen 14.00 en 16.30 uur van harte welkom.


De belevenisboerderij staat voor lekker ravotten in de speelnatuur, boerderijdieren zien, aaien en verzorgen, leren schapen drijven en heeft een moes-, wolverf- en vlindertuin.

 Meisje

lees meer
Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017
3 november 2017

Van Rotte tot Schie in ontwikkeling

lees meer
11 en 12 november 2017 Boomophaal-en boomplantdag OERRR Natuurmonumenten
30 oktober 2017

Boomophaaldag
Op zaterdag 11 en zondag 12 november organiseert Natuurmonumenten een boomophaaldag, voor de kinderen die dit jaar lid geworden zijn van OERRR. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken.

Ieder kind wat lid wordt van OERRR krijgt daarbij een boom. Alle kinderen, die in de omgeving van Rotterdam en Lansingerland wonen en lid zijn geworden, zijn uitgenodigd om op 11 en 12 november hun boom op te komen halen bij de Melkschuur Zuidpolder in Berkel en Rodenrijs. Van de boswachter krijgen ze tips om het boompje bijvoorbeeld in de eigen tuin of van je familie te planten.

Boomplantdag
Maar tijdens dit weekeind worden ook nog 3000 andere bomen geplant. En daar kan de boswachter natuurlijk veel hulp bij gebruiken. Vind je het leuk om hierbij te helpen? Trek dan je laarzen aan, neem je broer, zus, vader, moeder, opa en oma mee en kom gezellig met z’n allen helpen bij het bomen planten. Als jullie met de auto komen kun je die parkeren bij metrohalte Rodenrijs, vanaf hier is het 3 minuten lopen naar Melkschuur Zuidpolder

Belevenisboerderij Schieveen
Ook Belevenisboerderij Schieveen is open. Hier kun je lammetjes melk geven, kippen voeren en een kijkje nemen in de moes- en bloementuin. Met de auto is het 5 minuten rijden van de Melkschuur naar de Belevenisboerderij. De boswachter heeft de route uitgezet. Je kan natuurlijk ook er naartoe wandelen. Dan doe je er ongeveer een kwartier over.

lees meer
Ga mee op foto-excursie in Polder Schieveen
16 oktober 2017

Is fotograferen een hobby van u? En woont u in Rotterdam of Lansingerland? Ga dan op zaterdag 28 oktober 2017 vanaf 7.30 uur mee op foto-excursie in Polder Schieveen.

lees meer
Excursies landgoed de Tempel
29 mei 2017

Deze zomer organiseert museum Oud Overschie weer twee excursies naar het historische landgoed "De Tempel". Dat gebeurt op zaterdag 3 juni en zaterdag 2 september 2017.

lees meer
Natuurvriendelijke oevers
4 mei 2017

In de Vlinderstrik (Zuidpolder) wordt gegraven aan de watergangen. Hierdoor onstaan natuurvriendelijke oevers.
De grond wordt naar de rand van de toekomstige A16 gereden.

Natuurvriendelijke oevers (3)

 

 

lees meer
Nieuwsbrief Van Rotte tot Schie april 2017
1 mei 2017

Van Rotte tot Schie in ontwikkeling

lees meer