mani_back_img
Nieuws
 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer

 • 30 oktober 2017

  11 en 12 november 2017 Boomophaal-en boomplantdag OERRR Natuurmonumenten

   

  lees meer

 • Nieuws items
 • 11 en 12 november 2017 Boomophaal-en boomplantdag OERRR Natuurmonumenten

11 en 12 november 2017 Boomophaal-en boomplantdag OERRR Natuurmonumenten

Boomophaaldag
Op zaterdag 11 en zondag 12 november organiseert Natuurmonumenten een boomophaaldag, voor de kinderen die dit jaar lid geworden zijn van OERRR. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken.

Ieder kind wat lid wordt van OERRR krijgt daarbij een boom. Alle kinderen, die in de omgeving van Rotterdam en Lansingerland wonen en lid zijn geworden, zijn uitgenodigd om op 11 en 12 november hun boom op te komen halen bij de Melkschuur Zuidpolder in Berkel en Rodenrijs. Van de boswachter krijgen ze tips om het boompje bijvoorbeeld in de eigen tuin of van je familie te planten.

Boomplantdag
Maar tijdens dit weekeind worden ook nog 3000 andere bomen geplant. En daar kan de boswachter natuurlijk veel hulp bij gebruiken. Vind je het leuk om hierbij te helpen? Trek dan je laarzen aan, neem je broer, zus, vader, moeder, opa en oma mee en kom gezellig met z’n allen helpen bij het bomen planten. Als jullie met de auto komen kun je die parkeren bij metrohalte Rodenrijs, vanaf hier is het 3 minuten lopen naar Melkschuur Zuidpolder

Belevenisboerderij Schieveen
Ook Belevenisboerderij Schieveen is open. Hier kun je lammetjes melk geven, kippen voeren en een kijkje nemen in de moes- en bloementuin. Met de auto is het 5 minuten rijden van de Melkschuur naar de Belevenisboerderij. De boswachter heeft de route uitgezet. Je kan natuurlijk ook er naartoe wandelen. Dan doe je er ongeveer een kwartier over.

Melkschuur