mani_back_img
Nieuws
 • 17 mei 2019

  De nieuwe editie van het Noordrand-magazine is uit!

  lees meer

 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer

 • Nieuws items
 • College Lansingerland stelt Definitief Ontwerp Inrichtingsplan Vlinderstrik vast

College Lansingerland stelt Definitief Ontwerp Inrichtingsplan Vlinderstrik vast

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lansingerland heeft dinsdagochtend
20 mei het Definitief Ontwerp Inrichtingsplan Vlinderstrik vastgesteld. Het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek stelde eerder al het Definitief Ontwerp voor het Rotterdamse deel van de Vlinderstrik vast (11 maart 2014). De vaststelling van het Definitief Ontwerp is de laatste stap om te kunnen starten met de uitvoering.

Ten opzichte van het voorlopig ontwerp is een aantal wijzigingen doorgevoerd zoals het meer aan het oog onttrekken van de HSL en de N471 middels beplanting. Daarnaast is het speelveldje aan de andere zijde van het fietspad gelegd i.v.m. het zo groot mogelijk maken van het natte natuurgebied.

Op verzoek van bewoners van de Vosmaerstraat is de, aan die zijde, geplande dichte beplanting meer open gemaakt zodat het uitzicht over de Vlinderstrik blijft bestaan.

Duurzaamheid
De Vlinderstrik heeft als natuur- en recreatiegebied een duurzame invulling en bestemming gekregen, dit in tegenstelling tot de marginale land- en tuinbouwfunctie, die het gebied nu heeft. De ecologische verbindingszone, die erin ligt draagt bij aan instandhouding van biodiversiteit in de omgeving van de stad. De recreatieve verbindingen zorgen ervoor, dat stedelingen dichter bij de stad kunnen recreëren en dat verhoogt de woonkwaliteit van de stad.

Volgende stap
Na vaststelling van het Definitief Ontwerp kan nu worden gestart met de uitvoering. Daarnaast wordt een beheerplan opgesteld door beoogd beheerder Natuurmonumenten en worden er beheerafspraken gemaakt met de betrokken lokale agrariërs.

De aanleg van de 1e fase van het Polderpad in de Zuidpolder is inmiddels gestart, naast de openstelling van de eerste 40 hectare met een struinpadenstructuur. De officiële starthandeling hiervan vond op 4 oktober 2013 plaats.

De aanleg van het natuur- en recreatiegebied heeft een looptijd tot en met 2017.

Klik hier om het Definitief Ontwerp Inrichtingsplan Vlinderstrik te downloaden.

news- DO Vlinderstrik