mani_back_img
Nieuws
 • 17 mei 2019

  De nieuwe editie van het Noordrand-magazine is uit!

  lees meer

 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer


Ga mee op foto-excursie in Polder Schieveen

Is fotograferen een hobby van u? En woont u in Rotterdam of Lansingerland? Ga dan op zaterdag 28 oktober 2017 vanaf 7.30 uur mee op foto-excursie in Polder Schieveen.

Een foto maken kan iedereen, maar fotografie is een vak apart. Professioneel fotograaf Sjaak Boot neemt u als amateurfotograaf mee de Rotterdamse polder in, daar waar vanaf 2019 Rijksweg A16 Rotterdam wordt aangelegd. Hij laat u vlak na zonsopgang zijn favoriete plekken zien en geeft tips en trucs over hoe u uw landschaps- en natuurfoto’s op een hoger niveau tilt.


Fotoexcursie_DEF 1

 

 

 

 

 


Datum: 28 oktober 2017

Startpunt: Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220, Rotterdam
Tijd: 7.30 uur - 11.00 uur
Voor wie: inwoners van Rotterdam en Lansingerland vanaf 12 jaar
Deelnemers: maximaal 15

De excursie is gratis. Wij vragen u wel uw eigen fotoapparatuur mee te nemen.

Gaat u graag mee op de foto-excursie?
Meld u dan uiterlijk maandag 23 oktober 2017 aan via a16rotterdam@sabelcommunicatie.nl.
Vermeld uw naam, leeftijd, emailadres, woonplaats en telefoonnummer en zet in de onderwerpregel ‘Aanmelding foto-excursie A16 Rotterdam’.
Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Zit de excursie vol? Dan plaatsen wij u op de reservelijst.

Samen gebied vastleggen
Deze foto-excursie is een initiatief van het project Rijksweg A16 Rotterdam van Rijkswaterstaat. De excursie op 28 oktober is de eerste in een reeks foto-excursies in de komende jaren. De aanleg van de A16 Rotterdam vindt dan plaatst en wordt voorbereid. Met de foto’s leggen Rijkswaterstaat, Sjaak Boot en de amateurfotografen samen de veelzijdige noordoostrand van Rotterdam vast waar de A16 Rotterdam straks komt te liggen. Van het Terbregseplein tot en met de aansluiting met de A13. Door te fotograferen registreren we in de komende jaren alle veranderingen die op stapel staan. Op die manier ontstaat een mooi fotodocument voor nu en later. 

Fotograaf Sjaak Boot
Rijkwaterstaat heeft Sjaak Boot gevraagd de foto-excursies te begeleiden. Sjaak Boot is een Rotterdamse fotograaf die vaak voor dag en dauw de Schieveense Polder intrekt om te fotograferen. Hij werkt in opdracht van onder meer landelijke dagbladen, omroepen en internationale ngo’s. Zoals Sjaak het zelf omschrijft moeten zijn beelden vooral echt zijn, wat soms neerkomt op een rauwe werkelijkheid.
Kijk op www.sjaakboot.nl voor een indruk van zijn werk.

Over de A16 Rotterdam
Bijna dagelijks staan er files op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de regio Rotterdam te vergroten, legt Rijkswaterstaat een nieuwe snelweg aan: de A16 Rotterdam. De weg komt aan de noordoostrand van Rotterdam te liggen en krijgt aansluitingen bij de N471 en de Ankie Verbeek-Ohrlaan en het Terbregseplein.

De weg loopt door het Lage Bergse Bos heen, hier legt Rijkswaterstaat een verdiepte landtunnel aan. Om geluidoverlast door verkeer te voorkomen, wordt voor de A16 extra geluiddempend asfalt gebruikt (tweelaags zoab fijn). Ook komen er geluidschermen en grondwallen. De weg wordt zo optimaal mogelijk ingepast in het landschap. Aangrenzende gebieden zoals het Terbregseveld, Vlinderstrik en Lage Bergse Bos worden opnieuw ingericht en met elkaar verbonden met fiets- en wandelpaden.

De aanleg van de A16 Rotterdam start in 2019. Op dit moment vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. In 2024 is de A16 Rotterdam open voor verkeer.

Blijf op de hoogte
Iedere 2 tot 3 maanden verschijnt er een nieuwsbrief met een verzameling van nieuws en verhalen over de A16 Rotterdam. Op www.a16rotterdam.nl vindt u alle informatie over de A16 en kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heeft u vragen over het project?
Stuur dan een e-mail naar A16Rotterdam@rws.nl of bel naar 0800-8002 (gratis, Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat).