mani_back_img
Nieuws
 • 17 mei 2019

  De nieuwe editie van het Noordrand-magazine is uit!

  lees meer

 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer


Groene Verbinding succesvol geplaatst

De fiets- en wandelbrug over de A15 en de Betuwelijn, die Rotterdam-Zuid met het Buijtenland van Rhoon verbindt, is afgelopen weekend op z'n plek gehesen.

Transportexperts hebben in 2 nachten de Groene Verbinding over de Betuwespoorlijn en A15 geplaatst. In de nacht van 23 op 24 augustus 2013 is het eerste deel van de brug, aan de kant van Albrandswaard, door een gat in het geluidsscherm gemanoeuvreerd en op een tijdelijk steunpunt gezet. De daaropvolgende nacht is het tweede, Rotterdamse deel van de burg op zijn plek gedraaid. Hiermee ligt de 190 meter stalen ‘netkous’ klaar om vanaf mei 2014 wandelaars en fietsers uit Rotterdam-Zuid te verbinden met het groen buiten de stad.

De brugdelen hadden al een hele reis gemaakt voordat ze werden geplaatst. De brug is gebouwd bij VDS Staalbouw in Vlissingen en vervolgens naar de haven van Rotterdam getransporteerd. Vanuit de haven is de brug in de nacht van 22 op 23 augustus twee kilometer over de A15 vervoerd naar de bouwplaats langs de A15.

Tijdelijk steunpunt
De Groene Verbinding verbindt Rotterdam-Zuid met het groen buiten de stad, waaronder het 600 hectare grote natuur- en recreatiegebied Buijtenland van Rhoon. De brug heeft een vrije overspanning van 150 meter. De twee stalen delen worden nog aan elkaar verbonden en in de juiste coating gezet. Ook wordt het tijdelijke steunpunt weggehaald. Volgend jaar is de afwerking van de totale fiets- en wandelverbinding en aansluiting op het bestaande fietsroutenetwerk aan de beurt.

Leefbaarheid
In het kader van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam wordt Maasvlakte 2 aangelegd als grote uitbreiding van het havengebied. Tegelijk krijgt de leefbaarheid van de regio een impuls. Daarom wordt op verschillende plaatsen in de regio 750 hectare nieuw natuur- en recreatiegebied gerealiseerd. Het Buijtenland van Rhoon, dat ontsloten wordt door de aanleg van de Groene Verbinding, is een van die projecten.

Klik hier voor meer informatie, foto's en filmpjes.

news - Groene Verbinding