mani_back_img
Nieuws
 • 17 mei 2019

  De nieuwe editie van het Noordrand-magazine is uit!

  lees meer

 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer

 • Nieuws items
 • Kom weidevogelkuikens kijken in polder Schieveen

Kom weidevogelkuikens kijken in polder Schieveen

Natuurmonumenten organiseert een weidevogelexcursie op zondagochtend 1 juni om 10.00-12.00 uur in Polder Schieveen. Ga mee met boer Jan-Dirk Rodenburg en boswachter Martijn van Schie. In de polder zijn dan overal weidevogelpaartjes bezig hun kuikens groot te brengen. En dat is hard werken!

Op stap met boswachter Martijn
Van een hoge boerenkar overzie je de graslanden en kun je de nesten zelf ontdekken en observeren. Boswachter Martijn is een echte weidevogelspecialist en vertelt je alles over de wondere wereld van de weidevogels.

Stadslandbouw, natuur en recreatie
In polder Schieveen, direct ten noorden van Rotterdam, werken gemeente Rotterdam, plaatselijke boeren en Natuurmonumenten aan stadslandbouw, natuur en recreatie. Een gezamenlijk natuur- en recreatieplan is onlangs vastgesteld in de gemeenteraad. Gemeentelijke gronden in de polder zijn overgedragen aan Natuurmonumenten. Melkveehouder Jan-Dirk Rodenburg heeft eigen land in de polder en doet mee aan het plan.

Meld je aan voor de weidevogeltocht
Gelukkig is polder Schieveen nog steeds rijk aan weidevogels. Boeren en natuurbeschermers gaan hier de komende jaren nog meer doen voor de grutto en andere ‘boerenvogels’. Tijdens de excursie op zondagochtend 1 juni laten veehouder Rodenburg en boswachter Martijn graag aan jou zien wat er allemaal komt kijken bij goed weidevogelbeheer. De excursie wordt georganiseerd in samenwerking met hooi- en strohandel Commerell.

Klik hier voor meer informatie over de weidevogeltocht.

AANMELDEN

events - weidevogels verrekijker

 

 

 

 
 
 


Fotograaf
: Janko van Beek. Bron: Natuurmonumenten.