mani_back_img
Nieuws
 • 17 mei 2019

  De nieuwe editie van het Noordrand-magazine is uit!

  lees meer

 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer

 • Nieuws items
 • Lansingerland ontvangt subsidie van stadsregio

Lansingerland ontvangt subsidie van stadsregio

De Stadsregio Rotterdam investeert in 2013 ruim 20 miljoen euro in groenprojecten, revitalisering van het stedelijk gebied en bedrijventerreinen. Met deze subsidies wil de stadregio een positieve impuls geven aan de regio.

Drie projecten

De gemeente Lansingerland heeft voor 2013 subsidie ontvangen van de Stadsregio voor de volgende drie projecten:

Het Triangelpark (€ 1.320.720)

Het gaat hier om de realisatie van de laatste ontbrekende schakel in de Noordas. Het geld wordt gebruikt voor de aankoop en de inrichting van een ecologische en recreatieve verbinding met een wandel- en fietspad.

Groene inrichting Offenbachviaduct Parkzoom (€ 415.520)

Het Offenbachviaduct is een viaduct over de HSL. Het is destijds breed aangelegd wegens de geplande busverbinding tussen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs. Deze busverbinding komt er niet meer. Het viaduct wordt nu gebruikt door hangjongeren die overlast in Parkzoom I veroorzaken. In overleg met de omwonenden wordt het viaduct een sfeervol, ‘aangeklede’, groene verbindingszone naar het nabij gelegen Annie.M.G. Schmidtpark. De realisatie van ‘Groen’ op een betonnen viaduct vormt een technische uitdaging.

Economische Herstructurering Weg en Land (€ 290.000)

De subsidie wordt gebruikt voor de aanleg van een eigen glasvezelring en de realisatie van een cameraproject, naar voorbeeld van bedrijvenpark Oudeland. Door aanleg van glasvezel blijft het terrein ook voldoen aan de eisen van deze tijd.

Meer informatie