mani_back_img
Nieuws
 • 17 mei 2019

  De nieuwe editie van het Noordrand-magazine is uit!

  lees meer

 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer

 • Nieuws items
 • Ontwerpers en architecten nemen kijkje in de Noordas

Nieuw leven op oude plaatsen Midden Delfland Dag 2012

De zes overgebleven teams van ontwerpers, architecten en kunstenaars die nog in de race zijn voor de prijsvraag 'Belevenisverbinding in de Noordas' van de stadsregio Rotterdam keken maandagochtend 23 april hun ogen uit. Met een speciale VIP-bus maakten zij nader kennis met het gebied tussen Overschie en het Lage Bergse Bos, waarvoor zij een aansprekend plan moeten gaan bedenken. Op verschillende plekken stonden bewoners en betrokkenen klaar om met hen in gesprek te gaan en hun persoonlijke kijk op het gebied te geven. 

De zes teams reageerden eerder dit jaar op een oproep van de stadsregio Rotterdam om de Noordas als geheel en het toekomstige fietspad, kortweg het Polderpad dat van de Rotte naar de Schie zal lopen, een duidelijker gezicht te geven. Gedacht wordt verder aan het toevoegen van landmarks, terugkerende routemarkering of begeleidende beplanting in het gehele gebied. Tijdens een informatieavond op 2 april jongstleden vond aan de hand van een stemronde onder aanwezige bewoners al een eerste selectie plaats. De komende zes weken zullen de teams hun eigen visie op de Noordas verder uitwerken, waarna een jury alle inzendingen zal beoordelen. Eind mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Naast betrokkenen van de Stadsregio en de gemeenten Rotterdam en Lansingerland hebben ook een bewoner en een toekomstige gebruiker van het gebied zitting in de jury.

Noordas
In het gebied tussen Rotterdam en Lansingerland werken stadsregio en gemeenten samen aan de opgave om natuur- en recreatiegebieden te ontwikkelen. Voorbeelden zijn onder meer de Schiezone, Vlinderstrik, Polder Schieveen, Park de Polder en het Triangelpark. Doel is te komen tot meer samenhang, meer bekendheid voor het gebied als geheel en een betere bereikbaarheid en toegankelijkheid voor bewoners en bezoekers. Belangrijk hierbij is de ontwikkeling van een fietsroute, het zogenaamde Polderpad. Via de Noordas wordt het dan mogelijk om van de Rotte naar de Schie te fietsen.