mani_back_img
Nieuws
 • 17 mei 2019

  De nieuwe editie van het Noordrand-magazine is uit!

  lees meer

 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer

 • Nieuws items
 • Tweede Kamer-lid Lutz Jacobi (PvdA) bezoekt Noordas

Tweede Kamer-lid Lutz Jacobi (PvdA) bezoekt Noordas

Op donderdag 23 mei bracht Tweede Kamer-lid Lutz Jacobi (PvdA) een werkbezoek aan Rotterdam. Onder leiding van Jula Grimbilas (Bestuursdienst), Gertjan den Toom (stadsregio Rotterdam) en Kees van Oorschot (Stadsontwikkeling) nam zij onder meer een kijkje in de Noordas.

Mevrouw Jacobi was met name erg enthousiast over de plannen om, onder meer met de aanleg van het Polderpad, de natuur in de Noordas dichter bij de inwoners van de stad te brengen en tegelijkertijd het agrarische karakter van polder Schieveen te behouden. Verder toonde zij zich zeer geïnteresseerd in de manier waarop verschillende partijen werken aan de inpassing van de nieuwe snelweg A13/16.

Bij de stadsboerderij Uit Je Eigen Stad ontmoette het Tweede Kamer-lid de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen. Er werd uitgebreid gesproken over de inzet van de gemeente Rotterdam voor stadslandbouw: het produceren van voedsel in de stad, maar ook het direct verkopen van producten uit de landschappen rondom de stad. Stadsboer Bas de Groot verzorgde een rondleiding over de akkers.

Bezoek Noordas

Bezoek Noordas2

Noordas bezoek3