mani_back_img
small_inpassing_img
Inpassing A13/A16

Informatie over de A13/A16 lees meer

s_prijsvraag_img
doe_mee_ico

Prijsvraag 'Beleving van de Noordas'

Nieuws
 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer

 • 30 oktober 2017

  11 en 12 november 2017 Boomophaal-en boomplantdag OERRR Natuurmonumenten

   

  lees meer

 • polderpad

de grote lijn


Van de Rotte naar de Schie

In het gebied tussen Rotterdam en Lansingerland werken de Stadsregio Rotterdam, gemeenten, bewoners en tal van andere betrokkenen samen aan meer ruimte voor natuur en recreatie. Tegenover de drukte van stad en verkeer staat straks – nog meer dan nu - een afwisselend aanbod aan mogelijkheden om te genieten van rust, ruimte en groen in een uniek polderlandschap.

Op verschillende plaatsen in het gebied werken we al langer aan projecten in het kader van groen en recreatie. Die projecten worden nu gebundeld. Zo ontstaat een waardevolle groene schakel tussen Midden-Delfland aan de ene kant en het Rottemerengebied aan de andere. En met de aanleg van onder meer het Polderpad - een fietsroute door het gehele gebied 'van de Rotte naar de Schie' - is hier straks sprake van een samenhangend geheel, stedelijk èn groen.

Voorbeelden van 'groene' projecten in het gebied zijn onder meer de Schiezone, de Vlinderstrik, Polder Schieveen, Park de Polder, het Hoekse Park en het Triangelpark.

Op deze site praten wij u graag bij over de stand van zaken bij de diverse projecten en hoe de verschillende ontwikkelingen met elkaar 'verbonden' worden. U vindt hier ook het laatste nieuws over het fietspad en het gebied als geheel, toekomstbeelden en natuurlijk een kalender voor de komende tijd.