mani_back_img
small_inpassing_img
Inpassing A13/A16

Informatie over de A13/A16 lees meer

s_prijsvraag_img
doe_mee_ico

Prijsvraag 'Beleving van de Noordas'

Nieuws
 • 26 februari 2018

  Volop natuur aan noordrand stad

  lees meer

 • 30

  Officiëlle opening belevenisboerderij Schieveen

  lees meer

 • 3 november 2017

  Nieuwsbrief Noordrand oktober/november 2017

  lees meer

 • 30 oktober 2017

  11 en 12 november 2017 Boomophaal-en boomplantdag OERRR Natuurmonumenten

   

  lees meer


Toekomst

Tegenover de drukte van alledag hebben we steeds meer behoefte aan rust en ruimte. Dichtbij huis willen we kunnen recreëren, kunnen genieten van de natuur. Even op de fiets, skatend of wandelend met de hond, lekker ontspannen en weg van de hectiek.

De Rotterdamse noordrand heeft een rijke historie van oude polders en droogmakerijen. In de afgelopen decennia is het gebied onder druk komen te staan. De bebouwing rukte aan alle kanten op en ook de infrastructuur heeft letterlijk en figuurlijk zijn sporen nagelaten. Juist die ontwikkelingen maken de combinatie van rust, ruimte en groen dichtbij de stad alleen nog maar waardevoller. De Stadsregio Rotterdam wil, samen met gemeenten, bewoners en belanghebbenden de bijzondere kenmerken van dit gebied behouden, koesteren en – nog meer dan voorheen – benutten. Openheid, natuur en de unieke polderhistorie… het zijn elementen die in de gemaakte plannen zoveel mogelijk een plek hebben gekregen.

Op sommige plaatsen in het gebied starten we al met de uitvoering, elders worden plannen nog verder uitgewerkt. We streven naar samenhang, dat staat vast. We willen meer bekendheid voor het gebied als geheel en een betere bereikbaarheid en toegankelijkheid voor bewoners en bezoekers. Belangrijk hierbij is de ontwikkeling van een fietsroute, het zogenaamde Polderpad. Via de noordrand van Rotterdam is het straks mogelijk om 'van de Rotte naar de Schie' te fietsen.

Impressie