mani_back_img
small_inpassing_img
Inpassing A13/A16

Informatie over de A13/A16 lees meer

s_prijsvraag_img
doe_mee_ico

Prijsvraag 'Beleving van de Noordas'

Nieuws
 • 29 mei 2017

  Excursies landgoed de Tempel

  lees meer

 • 4 mei 2017

  Natuurvriendelijke oevers 

   

  lees meer

 • 1 mei 2017

  Nieuwsbrief Noordrand april 2017

   

  lees meer

 • 08-11-2016

  Nieuwsbrief Noordrand november 2016

  lees meer

Schiezone

De Schiezone heeft een geheel eigen karakter waarin bosrijke landgoederen als de Tempel, Rodenrijs en Hofwijk worden afgewisseld met open weides. Deze afwisseling en het transparante karakter van het gebied maken de doorgaande verbindingen aantrekkelijk. Wat goed is in de Schiezone, blijft behouden. De bestaande landgoederen blijven goed herkenbaar vanuit de omgeving.

Het open grasland biedt ruimte voor het ontwikkelen van een natuurgebied. De komende tijd zorgt Natuurmonumenten hier voor een bloemrijk grasland dat beheerd wordt met grazende schapen en koeien. Het gebied wordt toegankelijk gemaakt door onverharde wandelpaden en op enkele plekken zal een verhoging van het waterpeil zorgen voor natte natuur. Verder wordt de fietsroute langs de Delftse Schie over de hele route verbeterd. Ten noorden van de begraafplaats Hofwijk komt een extra recreatieve verbinding van oost naar west.

Om het fietsroutenetwerk tussen Schiezone en de andere groengebieden ten noorden van Rotterdam verder te verbeteren wordt op dit moment bestudeerd of naast het nieuwe fietspad (het Polderpad) ook een vrijliggend fietspad over de Berkelse Zweth in het verlengde van de West Abtspolderseweg langs de A13 en/of de Delftweg bij het buurtschap De Zweth mogelijk is.

De Schiezone is een van de gebieden die in het kader van het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) een definitief 'groene' bestemming krijgen. In totaal wordt hier een gebied van zo'n 50 hectare opnieuw ontwikkeld.